Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رویداد۲۴ اسحاق جهانگیری که در پی ورود سامانه جدید بارشی به کشور به استان‌های غربی و جنوب غربی سفر کرده است، در جریان بازدید از مجموعه سد دز در استان خوزستان با اشاره به وضعیت بارش و طغیان رودخانه‌ها در استان لرستان گفت: از لحظه ورودم به خرم آباد در روز گذشته با رگبار‌های شدید مواجه شدیم در آن زمان در برخی مناطق رودخانه خرم‌رود هنوز سطح آب با سطح خیابان فاصله یک متری داشت، ولی به دلیل تداوم بارش‌ها صبح امروز در برخی نقاط آب وارد شهر شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در تماسی که با فرمانداران استان لرستان برقرار کردم آن‌ها با توجه به اینکه بارندگی در شهرهایشان ادامه داشت به نوعی نگرانی داشتند به همین دلیل هم در تماس تلفنی با وزیر کشور دستوراتی به او دادم و هم به وزیر راه و شهرسازی گفتم که در خرم‌آباد بمانند که هم به استاندار کمک کند و هم از استان‌های همجوار از جمله اصفهان و مرکزی کمک‌های مورد نیاز را تامین کنند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه مجموعه مدیریت استان لرستان آمادگی کاملی برای مدیریت بحران داشت و پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده بود، تصریح کرد: از مردم عزیز استان لرستان و همه کشور می‌خواهم که به درخواست‌ها و هشدار‌های مسئولان توجه کنند و بدانند همه این هشدار‌ها با انگیزه و هدف حفظ سلامت مردم است، چرا که سلامت مردم برای ما مهم است.

جهانگیری با اشاره به لغو سفر خود به ایلام به دلیل عدم امکان پرواز هوایی از خرم‌آباد به ایلام خاطرنشان کرد: در مسیر خرم‌آباد تا خوزستان حرکت سیلاب‌های خروشان به سمت خوزستان کاملا قابل مشاهده بود.

وی اضافه کرد: سد دز یکی از مهم‌ترین سد‌های کشور و استان خوزستان است و الان به دلیل پایداری سد مسئولان و متخصصان سد هیچ دغدغه و نگرانی درباره وضعیت آن ندارند، چرا که از جمله سد‌های مستحکمی است که قادر است سیل‌های بزرگی را بدون این‌که کمترین آسیبی به سد برسد عبور دهد. آنچه که الان مهم است، این است که ورودی سد دز بیش از ۵۰۰۰ مترمکعب است و پیش‌بینی می‌شود در ساعات آینده این ورودی افزایش یابد. این در حالی است که در شرایط فعلی خروجی سد ۱۸۰۰ مترمکعب است.

معاون اول رییس جمهور با بیان این‌که سد دز در دوره‌های مختلف خروجی‌هایی بیشتر از خروجی امروز داشته است، ابراز داشت: استاندار و مسئولان ستاد مدیریت بحران استان مهم‌ترین تدبیرشان این است که سیلاب خروشانی که به پشت سد دز می‌رسد به نحوی از سد خارج می‌شود که اولا در سد آرام می‌گیرد و به سد آسیبی وارد نشود و قابل انتقال به حدی باشد که حداقل خسارت به بخش‌های پایین‌دستی از جمله دزفول، اندیشمک و سایر شهر‌هایی که در مسیر رودخانه قرار دارد وارد شود.

جهانگیری با تاکید بر اینکه استاندار و مجموعه مدیریت استان خوزستان بر شرایط مسلط هستند، بیان کرد: شرایطی که در سد‌های خوزستان وجود دارد یک نعمت بزرگی برای کشور و استان خوزستان محسوب می‌شود این سد هم توانسته سیلاب‌های بزرگ چند هزار مترمکعبی را کنترل و آرا کند و هم حجم بالای آبی را ذخیره کند تا ان‌شاالله در زمانی که کشور و استان برای کار‌های توسعه‌ای به آن نیاز دارد مورد استفاده قرار بگیرد.

وی ادامه داد: صمیمانه از مردم عزیز و خونگرم استان خوزستان که در همه مسائل کشور پیشتاز و پیش قدم بودند خواهش می‌کنم به هشدار‌ها توجه کنند. تاکنون خوشبختانه هیچ حادثه تلخ و نگران کننده‌ای در استان اتفاق نیفتاده است و درباره مسائل مادی نیز در جلسه امشب مدیریت بحران استان صحبت‌هایی مطرح خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور یادآور شد: با اطمینان می‌گویم که خسارت مادی که احتمالا به بخش‌های مختلف به ویژه بخش کشاورزی وارد می‌شود را جبران خواهیم کرد، چرا که خسارت مادی جبران خواهد شد، ولی آنچه که جبران آن امکان‌پذیر نیست مسائل انسانی است که ان‌شاالله نباید اتفاق بیفتد.

جهانگیری در پاسخ به پرسشی درباره امکان تخصیص بودجه از سوی دولت برای محکم‌تر شدن سیل‌بند‌های استان خوزستان، عنوان کرد: به دلیل احتمال وقوع سیل در استان خوزستان اواسط اسفندماه سال گذشته به درخواست وزیر نیرو و استاندار، جلسه‌ای در تهران برگزار کردم و در آن برای همه دستگاه‌ها تکالیفی مشخص شد تا انجام دهند و آمادگی پیدا کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون استاندار خوزستان با مدیریت خود توانسته کار را پیش ببرد، گفت: اعلام شرایط بحرانی در استان خوزستان از این منظر است که در حال حاضر سد بزرگی مثل دز که دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد تنها ۲۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارد بنابراین شرایط به گونه‌ای است که به سمت اضطراری و فوق‌العاده پیش می‌رویم.

معاون اول رییس جمهور افزود: حضور من در استان خوزستان به دلیل شرایطی بود که آقای استاندار اعلام کرد و من آمده‌ام تا در کنار مردم و مدیریت استان خوزستان باشم.

جهانگیری با بیان اینکه حتما دولت ایران دولت ضعیفی نیست بلکه ما دولتی قدرتمند و ثروتمندی هستیم، اظهار داشت: خدای متعال میلیارد‌ها دلار منابع طبیعی اعم از نفت و گاز در استان خوزستان قرار داده است و کشوری که این همه ثروت دارد در مقابل چنین حادثه‌ای دست خود را بلند نمی‌کند و نمی‌گوید که من مشکل دارم. ممکن است به دلیل نقدینگی و تبدیل این منابع به پول و حل مشکل مردم مقداری زمان طی شود، اما دولت برای محکم‌کردن سیل‌بند‌ها هیچ محدودیت منابع ندارد.

وی با اشاره به مصوبات اخیر هیات وزیران درباره جبران مالی خسارات ناشی از سیل تصریح کرد: حتما در جلسه یکشنبه هفته آینده به هر میزانی که لازم باشد برای جبران خسارات و همچنین انجام اقدامات برای پیشگیری از وقوع حوادثی نظیر آنچه که اتفاق افتاده تصمیم‌گیری و کمک خواهیم کرد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 جهانگیری سد سد دز سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۹۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی در این استان‌ها برای روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • بازسازی بدنه ۷۵ دستگاه لکوموتیو
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت